Controller positief over ‘on the job coaching’

  1. coaching
  2. Interne controle
  3. Training
03-11-2016

Een middelgrote gemeente in Zuid-Holland trok een nieuwe controller aan met kennis op het gebied van auditing maar nog zonder gemeentelijke ervaring. Hierop werd besloten tot een coachingstraject door JE Consultancy, waarbij de controller een aantal dagdelen begeleid en opgeleid werd op het gebied van gemeentelijke wet-/regelgeving en de gemeentespecifieke AO/IC wetenswaardigheden. Ook gemeentefinanciën kwam aan bod, omdat kennis hiervan nagenoeg onontbeerlijk is voor de meeste interne controles in een gemeente.

De betreffende controller kijkt met tevredenheid terug op het coachingstraject. “Ik ben in mei jl. begonnen bij de gemeente als controller, maar had nog geen ervaring bij een gemeente, dus alles was nieuw. De ‘on the job’ coaching door JE Consultancy was dan ook een schot in de roos. Herman (consultant JE red.) heeft mij tijdens mijn eerste weken bij de gemeente begeleid en gecoacht, met name op het gebied van wet- en regelgeving en het uitvoeren van interne controles. Ik heb dit als zeer prettig en leerzaam ervaren. Herman heeft een natuurlijk talent om mensen te coachen/begeleiden. Hij is goed op de inhoud en kan het goed overbrengen op een ander. Wat ik zelf vooral belangrijk vind, is dat ik weet wat ik doe. Door de heldere uitleg en het schetsen van achtergrondinformatie (waar nodig), heeft Herman er aan bijgedragen dat ik mij in een korte tijd veel informatie eigen heb kunnen maken en in de uitvoering van mijn werk dit snel kon toepassen. Als nieuwkomer kun je zo toch een vliegende start maken. Kom je nieuw binnen een gemeente en je hebt begeleiding nodig dan is Herman een prettig persoon die je met een aantal sessies op een goed kennisniveau kan brengen.”

Meer weten over de mogelijkheden van ‘on the job coaching’ of onze 1-op-1 cursussen? Mail naar info@jeconsultancy.nl of bel ons op 088 – 126 44 00. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.