Regiobijeenkomst ‘Financial van de toekomst’ 29 nov 2018

23-10-2018

In samenwerking met de gemeente Kapelle, praten we u graag bij over actuele ontwikkelingen uit het vakgebied. Denk hierbij aan onderwerpen zoals de toekomst van control, digitalisering en het gebruik van blockchain binnen het sociaal domein.

Programma regiobijeenkomst gemeentehuis Kapelle, 29 november 2018

13.30 – 14.00 uur Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur Opening
– Financial van de toekomst, John Groote, directeur JE Consultancy
– Blockchain in het sociaal domein, Joost Hamann, procesmanager gemeente Utrecht
– De wendbare controller, Henk Aalders, agile coach public JE Consultancy
16.45 uur Afsluiting en borreltijd

Praktische informatie

Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Kapelle. Zoals u van ons gewend bent, is deelname aan het programma kosteloos. Om uzelf aan te melden kunt u contact opnemen met Brian Spierings, brian.spierings@jeconsultancy.nl of 06-51841586.

Wij heten u graag welkom op de 29e!
John Groote en Eric Mulder

Directie JE Consultancy

Financial van de toekomst
De financiële functie ontwikkelt zich, onder andere door digitalisering, razendsnel. Hoe ziet de financiële functie van de toekomst er uit? Is die beter, of worstelen we dan nog steeds met dezelfde uitdagingen? Hoe maken we onze financiële functie toekomstbestendig? Wat betekent dit voor de rol van de financial zelf?

Blockchain in het sociaal domein
Bij de gemeente Utrecht besloot men gewoon te doen. Joost vertelt hoe de gemeente zich bezighoudt met het ontwikkelen van een prototype Huishoudboekje, waarbij een digitale tool uitkomst biedt voor inwoners die moeite hebben financieel rond te komen. De droom: met één druk op ‘de knop’ je vaste lastenstromen digitaal kunnen regelen en stabiliseren, waardoor er ruimte ontstaat voor persoonlijke begeleiding bij onderliggende problematiek. Gaan blockchain- of andere technologische ontwikkelingen kansen bieden voor financiële stabiliteit en helpt het om veel voorkomende schulden te voorkomen?

De wendbare controller
Waar scrum als werkmethode al geruime tijd gebruikt wordt voor projecten binnen de IT-sector, wordt de methode nu ook steeds vaker binnen andere sectoren ingezet, en dan niet alleen voor projecten. Het is namelijk gebleken dat scrum uitstekend geschikt is om medewerkers die in teams samenwerken doelgericht en transparant te laten opereren binnen Finance en Control. Vooral voor de public controller die wendbaar moet opereren om de organisatie zo goed mogelijk tussen de kansen en bedreigingen te loodsen, is scrum een handig instrument gebleken.

Hoofdkantoor

Wegalaan 49
2132 JD  Hoofddorp
088 – 126 44 00
info@jeconsultancy.nl

Kantoor Regio Zuid

Europalaan 2
5232 BC  ‘s-Hertogenbosch
088 – 126 44 00

Kantoor Regio Noordoost

Dokter Klinkertweg 1-7
8023 BR  Zwolle
088 – 126 44 00