Regiobijeenkomst Noord-Nederland 16 mei 2019

04-03-2019

In samenwerking met de gemeente Leeuwarden, praten we u graag bij over actuele ontwikkelingen op het vakgebied. Denk hierbij aan onderwerpen zoals de ‘financial van de toekomst’, scrum, ‘van controle naar control’ en het ‘aanbesteden van een accountantsdienst’.

Programma

12.45 – 13.15 Ontvangst met koffie en thee
13.15 uur Opening
13.20 – 14.00 Financial van de toekomst, John Groote, directeur JE Consultancy
14.00 – 14.45 Proces van aanbesteding accountantsdienst, Jorrit Zuidema, gemeente Leeuwarden
14.45 – 15.00 Pauze
15.00 – 15.45 Van controle naar control. Waarop stuurt u?, Harold Maas, managing consultant JE Consultancy
15.45 – 16.15 Scrum je P&C, Henk Aalders, consultant JE Consultancy
16.15 uur Afsluiting en borreltijd

Praktische informatie

Zoals u van ons gewend bent, is deelname aan het programma kosteloos. Om uzelf aan te melden kunt u contact opnemen met Henk Aalders, henk.aalders@jeconsultancy.nl of 06-53630884. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de Koperen Tuin. Het adres is Prinsentuin 1 in Leeuwarden. Er is parkeergelegenheid in parkeergarage Oldehove en vanaf het NS Station is het 15 minuten lopen.

Wij heten u graag welkom op de 16e!

John Groote en Eric Mulder
Directie JE Consultancy

Financial van de toekomst

De financiële functie ontwikkelt zich, onder andere door digitalisering, razendsnel. Hoe ziet de financiële functie van de toekomst er uit? Is die beter, of worstelen we dan nog steeds met dezelfde uitdagingen? Hoe maken we onze financiële functie toekomstbestendig? Wat betekent dit voor de rol van de financial zelf? Hoe past e-facturering en het proces van bestellen tot betalen hierin?

Proces van aanbesteding accountantsdienst Leeuwarden

De accountantscontrole bij de jaarstukken is de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Meer regels, minder bewegingsvrijheid. Door alle techniek en voorschriften lijkt de waarde van een verklaring voor bestuurders af te nemen, terwijl er wel steeds meer voor moet worden betaald. Reden voor de gemeente Leeuwarden om bij de aanbesteding van de accountantsdienst in zetten op vermindering van de complexiteit en kosten en verhoging van de toegevoegde waarde van de controle.

Van controle naar control. Waarop stuurt u?

De laatste jaren is veel te doen over de kwaliteit van uw (administratieve) bedrijfsprocessen. Uw (verbijzonderde) interne controlefunctie toetst (de output), en uw accountant kan of wil er niet op steunen… Heeft u grip op uw bedrijfsprocessen, beheerst u de risico’s en benut u de kansen? Met andere woorden bent u in control?

Scrum je P&C

Waar scrum als werkmethode al geruime tijd gebruikt wordt voor projecten binnen de IT-sector, wordt de methode nu ook steeds vaker binnen andere vakgebieden zoals financiën en control ingezet. Het is namelijk gebleken dat scrum uitstekend geschikt is om medewerkers die in teams samenwerken doelgericht en transparant te laten opereren binnen Finance en Control. Vooral voor de public controller die wendbaar moet opereren om de organisatie zo goed mogelijk tussen de kansen en bedreigingen te loodsen, is scrum een handig instrument gebleken. Henk Aalders vertelt u meer over de toepassing van scrum.