Begroting in één oogopslag

27-09-2017

Eén van de uitdagingen waar gemeentelijke financiële professionals voor staan is om de financiën  leesbaar te maken voor de niet-financiële inwoner. Om hoeveel geld gaat het nu eigenlijk in de gemeente? Hoe duur is de afvalinzameling en wat zijn de grootste uitgavenposten van onze gemeente?

De begroting geeft weliswaar het complete overzicht, maar creëert ook een woud aan informatie en details waar menigeen in verdwaalt. Een begroting in één oogopslag, of kortweg BIO, biedt dan uitkomst. Diverse gemeenten maken hier al gebruik van in de communicatie naar hun burgers. Met grafische vormgeving wordt de begroting op een toegankelijke manier gepresenteerd. Leesbaar en begrijpelijk voor raadsleden en inwoners.

Wat is het?

Het maken van een BIO ligt nu binnen handbereik. In samenwerking met externe partijen hebben wij een product ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig een BIO realiseert. We werken met een gestructureerde opbouw. De onderwerpen in de BIO bepaalt u zelf. Indien gewenst kunnen wij u hierin adviseren en ondersteunen. Uw cijfers worden opgebouwd vanuit de BBV taakvelden. Zodoende kunt u als financieel adviseur of controller de cijfers ook terugvertalen vanuit de BIO naar uw boekhouding.

U kunt uw eigen huisstijl toepassen. Afbeeldingen van uw college en een gemeentelijke gebouw kunnen worden ingevoegd. De gemaakte BIO kan vervolgens gebruikt worden voor plaatsing in de lokale krant, en kan als poster worden gebruikt om zodoende tevens reclame te maken voor wat u als gemeente gaat doen. En daarnaast kan hij ook online ‘gepost’ worden.

Wilt u dit ook?

Is uw interesse gewekt? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. U kunt uw begroting 2018 al op deze manier aanbieden aan uw college en raad. Stuur een mail naar info@jeconsultancy.nl of bel met 088 – 126 44 00. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw gemeente.

Hoofdkantoor

Wegalaan 49
2132 JD  Hoofddorp
088 – 126 44 00
info@jeconsultancy.nl

Kantoor Regio Zuid

Europalaan 2
5232 BC  ‘s-Hertogenbosch
088 – 126 44 00

Kantoor Regio Noordoost

Dokter Klinkertweg 1-7
8023 BR  Zwolle
088 – 126 44 00