Waarom heeft Willem opnieuw voor JE gekozen?

13-05-2019

Onlangs is Willem van der Oest opnieuw bij JE in dienst getreden na een uitstap van ettelijke jaren (2010). We hebben Willem nooit uit het oog verloren en vinden het bijzonder leuk dat hij zijn weg naar JE weer heeft teruggevonden. Reden voor ons om eens naar zijn bevindingen te vragen:

Wat voor rollen heb je vervuld in de afgelopen jaren?

Ik heb verschillende rollen vervuld. Zoals het (mede) coördineren van jaarrekeningen en begrotingen. Ook ben ik financieel adviseur geweest van afdelingshoofden en budgethouders. Daarbij heb ik meerdere processen geoptimaliseerd.

Waar ben je goed in?

Door mijn ruime ervaring met overheidsfinanciën ben ik goed in staat boven de processen te staan. Ik ken het doel van die processen en weet dus hoe de daarvoor benodigde stukken het beste kunnen worden opgesteld. Verder ben ik analytisch sterk. Ik zie vrij snel hoe zaken in elkaar zitten en wat de onderlinge verbanden zijn. Dat maakt dat ik vaak snel doorzie hoe eventuele knelpunten kunnen worden opgelost.

Wat heeft jou ertoe gebracht onlangs opnieuw voor JE te kiezen?

Vanwege een verhuizing wilde ik bij een consultancybureau gaan werken dat ook het Oosten van Nederland bestrijkt. Voor financiële functies bij de decentrale overheid is JE dan een logische keuze. Wat mij aantrekt aan JE is de fijne sfeer van het kantoor. Ook al zit je extern op een opdracht, je voelt je wel altijd onderdeel van de organisatie. Daar dragen de activiteiten van JE zeker ook aan bij. Je leert je collega’s dan vaak op een andere manier kennen.

Hoe onderscheidt JE zich naar jouw mening van andere vergelijkbare bureaus?

JE is een bureau dat niet alleen maar tijdelijk personeel probeert te plaatsen, maar ook meer wil bieden, vooral op het gebied van consultancy. Zo hebben ze de laatste jaren veel expertise opgebouwd over bijvoorbeeld het implementeren van LIAS of het invoeren van de scrum-methode. Binnen de organisatie is er veel expertise op het gebied van planning & control.  In de praktijk betekent dat, dat als je een vraag hebt, er altijd wel iemand is die het antwoord kan leveren.

Wat verwacht je in de toekomst van overheidsfinanciën?

Ik verwacht dat automatisering zich snel zal doorzetten. Wellicht niet zo snel als bij het bedrijfsleven, maar over 10 a 15 jaar zal dit vakgebied er heel anders uitzien. Veel financiële processen zullen nog meer geautomatiseerd zijn, rapportages zullen automatisch worden gegenereerd. Iets als blockchain zal dan al vermoedelijk worden toegepast.

Wat voor opdrachten zou je in de komende tijd willen doen?

Ik wil (het liefst) opdrachten gaan doen waarin ik word uitgedaagd, waar ik het verschil kan maken. Dat kan zijn als coördinator in een planning en control proces, maar ook als financieel adviseur.