Zomervakantie, tijd voor reflectie

10-07-2018

Voor velen van ons breekt binnenkort weer het moment aan dat we met zomervakantie gaan. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Sommigen maken een reis, weer anderen kiezen ervoor om op één plek te blijven. Wat het ook moge zijn, bij tijd en wijle staan we even stil bij wat we doen en vragen ons misschien ook af of we dat willen blijven doen. Mocht het zo zijn dat er bij het laatste punt wordt getwijfeld, dan heb ik hier 10 goede redenen om een nieuwe weg in te slaan.

Uitdaging vergroten

Heb je weleens het idee dat je teveel op de automatische piloot bezig bent, dat je onvoldoende wordt uitgedaagd om uit je comfort-zone te stappen? Wanneer je deze vragen met JA beantwoordt en het ook nog eens fijn zou vinden dat er een beroep wordt gedaan op je talenten, kan dat een reden zijn om eens om te kijken naar een andere werkkring. In die zin kan het dan interessant zijn om met ons te praten. We gooien je niet direct in het diepe, maar gaan samen met jou kijken naar het soort opdrachten dat bij jou past en waar je die uitdaging wel in gaat vinden.

Ontwikkeling versnellen

Je zit op een plek in de organisatie waar je goed je werk doet. Dat vindt je werkgever ook en daarom houden ze je daar ook graag. In de organisatie is onvoldoende ruimte voor een volgende stap. Ook je leidinggevende blijft nog wel even een tijdje op die plek zitten. In die zin maak je een veel tragere ontwikkeling door dan zou kunnen. Bij JE kom je telkens weer in aanraking met nieuwe situaties, die maken dat je iedere keer weer met andere aspecten van het werk te maken krijgt. Dit versnelt je persoonlijke ontwikkeling. Die aspecten hoeven niet altijd te maken te hebben met Planning & Control, maar kunnen soms ook liggen op het intermenselijke vlak of bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement.

Coaching, geven en ontvangen

Leren doe je vooral door te doen en dan is het fijn dat je altijd kunt terugvallen op een coach/mentor met wie je kunt sparren over de dingen die je in je werk tegenkomt. Iemand die kan spreken uit eigen ervaring en het ook leuk vindt om die kennis en ervaring met je te delen. Als je bij ons in dienst treedt kun je afhankelijk van je kennis en ervaring in één van beide of zelfs in beide rollen terechtkomen. Dus niet alleen feedback krijgen, maar ook feedback geven.

Plezier in je werk

Plezier in wat je doet is belangrijk en een belangrijk deel van je tijd zit je op je werk. Het is dan zaak om ook daar plezier te hebben. Bij JE vinden we dat aspect heel belangrijk. Naast het plezier dat er moet zijn in je opdrachten, organiseren we ook van alles om dat plezier verder te vergroten. Denk daarbij niet alleen aan borrels, maar vooral ook  aan evenementen waarbij we dingen ondernemen.  Dat loopt dan uiteen van iets als zeilen en karten tot bijvoorbeeld een workshop schilderen of koken. Hoe dan ook, het gaat altijd om de Fun-factor, die moet hoog zijn.

Bijzondere prestaties extra beloond

Uiteraard vinden we het belangrijk dat je goed je werk doet. Daar belonen we je ook voor. Maar soms zie je kansen waar anderen die niet zien of loop je over van de goede ideeën. Dan is het fijn om te weten dat dit gewaardeerd wordt. En dat bedoelen we niet alleen figuurlijk…

Auto

Als consultant kom je bij verschillende opdrachtgevers. Daar heb je een vervoermiddel voor nodig. We hanteren een goede leaseregeling waarbij je een grote vrijheid hebt, zodat je een auto kunt kiezen waar ze thuis ook blij van worden.

Pensioen

Pensioen is vaak niet het eerste waar je aan denkt bij een overstap. Een pensioenregeling moet gewoon goed zijn. Die kosten nemen we overigens geheel voor onze rekening. Dat betekent dat je van het bruto salaris flink meer overhoudt.

Thuiswerken

Voor veel opdrachten is het vaak ook goed mogelijk om werkzaamheden voor een deel thuis uit te voeren. Dat geeft meer flexibiliteit en vermindert de logistieke druk.

Door heel Nederland

JE Consultancy opereert door heel Nederland en dus ook bij jou in de buurt. Reistijd hoort erbij, maar is daarom ook goed te overzien.

Specialist

JE is dé Planning & Control specialist voor de decentrale overheid. Dat betekent dat we een hoog kwaliteitsniveau nastreven en daarom in veel gevallen bezig zijn om Planning & Control bij onze opdrachtgevers naar een hoger plan te brengen. Als je het ook leuk vindt om met P&C bezig te zijn en, misschien ongemerkt, vaak nadenkt over hoe dingen beter zouden kunnen, dan gaan we graag met je in gesprek.

Hoofdkantoor

Wegalaan 49
2132 JD  Hoofddorp
088 – 126 44 00
info@jeconsultancy.nl

Kantoor Regio Zuid

Europalaan 2
5232 BC  ‘s-Hertogenbosch
088 – 126 44 00

Kantoor Regio Noordoost

Dokter Klinkertweg 1-7
8023 BR  Zwolle
088 – 126 44 00